OSI kajakkpolo er en Studentgruppe for kajakkpolo i Oslo. I tillegg til mye action på treningene deltar vi også på Norgescuper(lavterskel),  Norgesmesterskap og turneringer i utlandet. Ellers kan man forvente hyttetur, filmkveld, mye badstue og annet sosialt. På sommeren trener vi 3 ganger i uka i Oslofjorden og på vinteren(November-April) trener vi i basseng på NIH.

Kajakkpolo er en ballsport i kajakker som er krevende, eksplosiv, våt og morsom! Kajakkpolo passer for alle som vil ha det gøy med eller vil lære og vokse innen padling, ballsport og lagsport. På banen er det 5 spillere på hvert lag. Man bruker henda til å kaste en basket-/volleylignende ball i et mål to meter oppe i lufta. Under målet sitter keeper med åra rett opp for å stoppe skudd.


Kom Og Prøv!

OSI kajakkpolo ønsker alle velkommen til å prøve kajakkpolo uansett ferdighetsnivå! Møt opp på en av våre prøvetreninger eller ta kontakt for å komme innom å prøve når vi har treninger. Prøvetreninger blir lagt ut her på nettsiden og på Facebooksiden vår. Følg med etter prøvetreninger etter sommeren og i starten av bassengsessongen(normalt i November).

For treninger bruker vi Spond, og trener vanligvis tre ganger i uka. Vi trener tirsdager og torsdager kl 17 og søndager kl 11, Hvis du vil komme innom på en trening og prøve kajakkpolo kan du ta kontakt med Jon Anders: 97825785.

Hva trenger du å ta med?:

Utstyret: Kajakk, årer, hjelm, ball, vest og spruttrekk får man låne på klubben. Det eneste man må ha med seg er badebukse og t-skjorte eller klær etter vær. Neopren er populært, men ull funker også.


 Følg facebooksiden vår: https://www.facebook.com/profile.php?id=61550097216322

Hvordan spiller man kajakkpolo?

Under kamp er det 5 spillere fra hvert lag på banen pluss innbyttere som venter bak målet. Banen er 35×23 m med et mål på 1 x 1,5 m i hver ende plassert to meter opp i lufta. En kamp består av to omganger på 10 min. I spill får man bare holde ballen inntil 5 sekunder, og laget har en tidsbegrensning for angrep på 60 sekunder som resettes etter skudd på mål, brudd på regler eller når det andre laget får tak i ballen.

Når det gjelder kontakt kan man bruke båtene sine til å dytte andres båter, men det er ikke lov å bruke hender eller årer for å dytte eller ta på verken utstyret eller spillerne selv. Det er vanskelig å unngå helt at folk ikke kommer borti hverandre med årer. Dette er en av grunnene til at vi bruker hjelmer. Unntaket for dytting med hender er hvis en spiller har ballen, da kan du dytte dem så de velter opp ned. Siden man kan dytte hverandre og ellers kan falle rundt når man krasjer eller er uforsiktig, må man kunne rulle opp igjen så kampen ikke stopper opp. Eskimorulle er en teknisk utfordrende bevegelse hvor du bruker henda eller åra di og smidighet for å komme deg over vann igjen. Det tar lang tid for de fleste å lære/mestre rullen, så det er en fordel at vi har basseng på vinteren.

Kajakkpolo kan virke voldsomt, men det er visse regler man må følge. Dommeren kan dele ut grønt, gult og rødt kort og/eller straffekast når spillere bryter reglene. Hvis man er mer interessert i reglene vi følger kan man gå inn her: https://www.canoe-europe.org/documents#canoe_polo